Jak vybrat ten správný inhalátor?

04.08.2015

Trápí vás alergie či dýchací potíže a nevíte, jaký si máte pořídit inhalátor? Připravili jsme pro vás užitečný návod, jaký inhalátor je pro vás ten pravý!
Jak vybrat ten správný inhalátor?

Jaký inhalátor je pro vás ten pravý?

Určitě víte, že inhalátory jsou užitečné přístroje, které pomáhají k léčbě a péči o dýchací cesty. Inhalátory slouží jako léčebný i preventivní prostředek proti zhoršování dýchacích potíží a hojně je používají alergici, lidé trpící rýmou, astma, bronchitidou nebo zánětem nosních dutin. V České republice je ročně použito 3 600 000 respiračních inhalátorů.

Běžná onemocnění (rýma, kašel)

Pokud hledáte inhalátor, který vám usnadní průběh krátkodobých běžných onemocnění dýchacích cest jako je rýma či kašel anebo hledáte inhalátor pro prevenci kašle, rýmy a nachlazení, tak vám doporučujeme parní inhalátor vybavený tepelnou deskou určený k intenzivní teplé inhalaci nebo inhalátor Vincentky Vapinal, který vytváří teplou páru obohacenou minerály k podpoření a urychlení léčby nachlazení a rýmy. Vhodný je také cestovní inhalátor MYNEB určený na cesty, do auta, vlaku či letadla a tam, kde může dojít k výpadku elektrického proudu (chata, chalupa).

Inhalátory pro děti

Sháníte inhalátor, který pomůže vašemu dítěti? Doporučujeme vám navštívit sekci spolehlivé dětské inhalátory, které splňují nejnáročnější bezpečnostní normu (zpravidla jsou napájeny nízkým napětím přes oddělovací transformátor) a můžete si vybrat modely inhalátorů, které jsou pro děti atraktivní díky barevným variantám a podobnosti se zvířátky (například  želva). V sekci dětské inhalátory najdete také léčebné přístroje pro dětské alergiky (například přenosný inhalátor KIWI). Uplatnění ve vaší rodině s dětmi může najít také inhalátor na cesty, který patří mezi bezhlučné ultrazvukové inhalátory.

 

Zvlhčovače vzduchu do bytu

 

Zvlhčovače vzduchu do bytu nám pomáhají cítit se lépe doma nebo také ve svém zaměstnání. Na nízkou vlhkost vzduchu v místnosti reagují nejhůře alergici a nemocní trpící respiračními nemocemi, avšak suchý vzduch škodí nám všem. Důsledkem může být únava, snížená schopnost koncentrace i rostoucí riziko nákazy v období chřipkových viróz.

Kompresorové inhalátory pro podporu léčby laryngitidy

Kompresorové inhalátory vám doporučujeme použít při dýchacích obtížích a pro podporu léčby laryngitidy nebo jako první pomoc při akutních astmatických záchvatech. Kompresorové inhalátory slouží k inhalaci studeného aerosolu a můžete do nich nalít přírodní inhalační roztoky obsahující léčebné soli a minerály. K léčbě pacientů trpících BRONCHITIDOU, ASTMATEM a těžšími dýchacími obtížemi doporučujeme výkonný inhalátor Allegro. Na podporu LÉČBY ZÁNĚTU PRŮDUŠEK a dýchacích cest doporučujeme přístroj HYPPYNEB.

Zvlhčovače vzduchu pro alergiky a astmatiky

Na závěr ještě pro úplnost uvádíme další typ přístrojů určených zejména pro alergiky a astmatiky. Jedná se o zvlhčovače vzduchu, které pomáhají zvlhčovat ovzduší, zabraňují vysušování sliznice a zamezují vzniku nejrůznějších infekcí dýchacích cest. Za zmínku určitě stojí dětský zvlhčovač vzduchu BABYVAP nebo tichý zvlhčovač vzduchu IONIC – CARE OCEAN s demineralizačním filtrem, který umožňuje použití obyčejné vody z kohoutku. Oblíbeným a především účinným zvlhčovačem vzduchu je ROTAČNÍ ZVLHČOVAČ OVZDUŠÍ CA – MI s automatickou hlavicí, která se OTÁČÍ o 360 stupňů.

Užitečné odkazy:

Přejeme Vám pevné zdraví!

 

Společnost KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o

 

 

Napište nám

 

Partnerské weby