Zvlhčovače vzduchu do bytu

02.06.2016

Zvlhčovače vzduchu nám pomohou cítit se komfortně doma i v práci. Na nízkou vlhkost vzduchu v místnosti reagují nejhůře alergici a nemocní trpící respiračními nemocemi.
Zvlhčovače vzduchu do bytu

Suchý vzduch škodí všem. Bojujte s ním!

Zvlhčovače vzduchu nám pomohou cítit se komfortně doma i v práci. Na nízkou vlhkost vzduchu v místnosti reagují nejhůře alergici a nemocní trpící respiračními nemocemi. Suchý vzduch však škodí všem – od únavy a snížené schopnosti soustředění se, přes vyšší množství prachových částic v ovzduší až po rostoucí riziko nákazy v období chřipkových viróz.

 

Ideální vlhkost vzduchu by měla být mezi 45-55 %. Vyplatí se proto tyto hodnoty doma průběžně kontrolovat, zejména pak pokud s námi bydlí malé děti či osoby s chorobami dýchacího ústrojí. Pokud vlhkost vzduchu v místnosti poklesne, nejjednodušší cestou, jak ji vrátit k optimálním hodnotám, je zapnout zvlhčovač vzduchu.

 

Všechny zvlhčovače nejsou stejné

Nabídka zvlhčovačů vzduchu na současném trhu je široká. Vybírat lze z typů pracujících na principu ultrazvuku a ionizace, zvlhčovačů s rotační hlavou a tepelných zvlhčovačů. Samostatnou kapitolu tvoří dětské zvlhčovače vzduchu. Bohužel však kvalita těchto přístrojů může být různá. Rozhodně se proto vyplatí obracet se přímo na firmy zabývající se prodejem profesionální zdravotnické techniky.

 

Ultrazvukové zvlhčovače vzduchu vytvářejí z vody kapičky o velikosti 1 až 5 mikromilimetrů, které ventilační systém dále vyfukuje do místnosti. Rotační zvlhčovače ovzduší jsou vybaveny automatickou hlavicí, která se při rozprašování mlhoviny otáčí o 360° a zvyšuje účinnost přístroje. Tepelné zvlhčovače fungují na principu ohřívání vody a vytváření vodní páry bez bakteriálních zárodků, což ocení zejména alergici. Zvlhčovače ovzduší do dětských pokojů jsou napájeny bezpečným napětím a jsou naprosto bezhlučné. Přístroje lze často díky podsvícení zároveň používat jako noční lampičku.


Co všechno zvlhčovače dovedou

Nejkvalitnější zvlhčovače vynikají tichým chodem a nízkou energetickou spotřebou. Zákazník by zároveň měl sledovat nabídku dalších funkcí – např. přehledný displej, regulaci výkonu, ochranu přístroje po spotřebování vody v zásobníku, obsah nádržky a předpokládaná doba fungování na jedno naplnění zásobníku, ochrana přístroje před vodním kamenem apod. Velmi důležitou funkcí je možnost využití zvlhčovače k nepřímé inhalaci medikamentů, Vincentky apod.

 

Špičkové modely ultrazvukových zvlhčovačů jsou navíc vybaveny ionizátorem, který lze provozovat dle potřeby. Zvlhčovače vzduchu lze použít i k provonění celého domu, kanceláře či fitness tělocvičny. Stačí přidat pár kapek vonné esence značky OLYSAN s příjemnou vůní citrusových plodů.

 

Nejspolehlivější nákup je u profesionálů

 

Osvědčeným dovozcem a prodejcem zvlhčovačů všeho druhu je společnost KRÁSNÝ – zdravotnická technika s.r.o., která svým zákazníkům nabízí možnost nákupu v eshopu SZO.cz.

 

Nabídka zmíněného on-line obchodu zahrnuje profesionální zdravotnické potřeby, a proto ji využívají nejen domácnosti, ale zároveň slouží i odborným zdravotnickým zařízením. Zájemci si mohou zakoupit nejen zvlhčovače vzduchu, ale i inhalátory, profesionální tlakoměry pro domácí použití či celou škálu hypoalergenních desinfekcí.

Přejeme vám pohodový den bez suchého vzduchu!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz

 

 

Napište nám

 

Partnerské weby