Zvlchčovač nebo zvlhčovač vzduchu?

08.04.2016

Hledáte zvlchčovače nebo zvlhčovače vzduchu? Oba výrazy lidé používají, ale z hlediska českého jazyka je správně jen jedna varianta. Prozradíme vám jaká a navíc vám doporučíme kvalitní zvlhčovací zařízení!
Zvlchčovač nebo zvlhčovač vzduchu?

Váháte, jestli je správně česky výraz zvlchčovač vzduchu nebo zvlhčovač vzduchu? Připravili jsme pro vás odpověď potvrzenou Jazykovou poradnou Ústavu pro jazyk český Akademie věd ČR. Korektní spisovný tvar je zvlhčovač. Také pro vás máme šikovné tipy na užitečné zdravotní pomůcky, které vám mohou pomoci zlepšit váš zdravotní stav.

Nabídka zvlhčovačů vzduchu

Pokud hledáte kvalitní inhalátory a zvlhčovače vzduchu, máme pro vás několik doporučení a rad. Těchto zvlhčovacích zařízení je opravdu mnoho druhů a typů a pokud nevíte, který je pro vás vhodný, doporučujeme vám navštívit našeho rádce Jak vybrat správný inhalátor anebo si vyberte z těchto nejzajímavějších kategorií:

Skloňování slova zvlhčovač a množného čísla zvlhčovače

Jde o podstatné jméno neživotné mužského rodu, které skloňujeme takto:

 

jednotné číslo množné číslo
1. pád zvlhčovač zvlhčovače
2. pád zvlhčovače zvlhčovačů
3. pád zvlhčovači zvlhčovačům
4. pád zvlhčovač zvlhčovače
5. pád zvlhčovači zvlhčovače
6. pád zvlhčovači zvlhčovačích
7. pád zvlhčovačem zvlhčovači

Dobrá rada na závěr

Pokud hledáte další užitečné zdravotnické prostředky nebo domácí lékařské přístroje pro doléčení nebo prevenci nemocí a různých obtíží, tak vám doporučujeme navštívit stránku zdravotní pomůcky.

Přejeme vám pěkný den a pevné zdraví!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz

 

 

Napište nám

 

Partnerské weby