Při respiračních onemocněních zapomeňte na vdechování horké páry

28.02.2017

Studená inhalace je velmi účinná při léčbě bronchitidy a hlubokém zápalu plic, ale také při laryngitidě, zánětu hrtanu a průdušek.
Při respiračních onemocněních zapomeňte na vdechování horké páry

Důležitá je teplota i velikost vdechovaných částic

Studená inhalace je založena na inhalaci vodného roztoku o teplotě 22 až 26 °C. Záleží i na velikosti inhalovaných částic. Čím jsou vdechované částice menší, tím hlouběji pronikají. Ty nejdrobnější se dostanou až do nejjemnějších plicních sklípků, tzv. alveolí.

 

Největší částice o velikosti 10-14 mikromilimetrů slouží k léčbě při zánětech horních cest dýchacích, tzn. nosu, hrtanu, jícnu a laryngitidy. Drobnější kapénky o velikosti 6-9 mikrometrů jsou určeny pro léčbu onemocnění středních cest dýchacích, čili při zánětu průdušek a bronchitidě. Profesionální nebulizátory zvládnou i vytváření aerosolových částic o rozměru pouhých 1-5 mikromilimetrů, které se uplatní při léčbě hlubokého zápalu plic.

Nebulizátor jako dobrá investice pro rodiny s alegiky

Kvalitní nebulizátor je pro rodiny s alergiky důležitým pomocníkem. Navíc se nebulizátory vyrábějí v mnoha variantách. Praktickou verzí je i kapesní nebulizátor pro alergiky. Tento přístroj je velmi jednoduché přibalit s sebou do školy, do práce či na cesty, protože funguje na baterie. V jeho příslušenství přístroje se nachází dýchací náustek pro intenzivní a masivní inhalaci a dvě inhalační masky, přičemž jedna z nich je v dětské velikosti.

Přejeme vám pohodový den!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz

 

 

Napište nám

 

Partnerské weby