Někteří astmatici možná již nebudou potřebovat inhalátory

20.11.2015

Britská GSK, jedna z největších farmaceutických společností na světě, představila na setkání pro investory v New Yorku celkem 40 sloučenin, které by v následujícím období mohly přinést revoluci v léčbě řady vážných onemocnění.
Někteří astmatici možná již nebudou potřebovat inhalátory

Boj proti HIV nebo chorobám dýchacího ústrojí

Britská GSK, jedna z největších farmaceutických společností na světě, představila na setkání pro investory v New Yorku celkem 40 sloučenin, které by v následujícím období mohly přinést revoluci v léčbě řady vážných onemocnění. Významné objevy hlásí vědci společnosti v oblastech, jako jsou boj proti HIV nebo chorobám dýchacího ústrojí.

 

Právě v respirační oblasti byly představeny léky, které možná v budoucnu umožní upustit od používání inhalátorů. 20 z těchto sloučenin by se do schvalovacího řízení přitom mohlo dostat již do roku 2020. GSK uspořádala setkání pro investory poprvé po deseti letech a demonstrovala tím sílu společnosti v oblasti medicínského výzkumu a vývoje i stabilní investorský potenciál pro akcionáře do nadcházejících let.

 

Společnost GSK v New Yorku představila potenciálním investorům souhrnné portfolio 40 nejnadějnějších léčiv, která jsou zatím v různých fázích výzkumu a vývoje. Některé ze sloučenin, na kterých intenzivně pracují jak vědci farmaceutické společnosti, tak dalších 1 500 partnerských společností a akademických institucí, jsou přitom ve velmi pokročilé fázi vývoje, a dá se tedy předpokládat, že budou v dohledné době k dispozici pacientům. Jedná se například o léčiva určená pacientům s těžkým astmatem nebo chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN) či vakcíny proti pásovému oparu a bakteriální meningitidě.

 

Firma představila takzvaná kandidátní léčiva ve svých šesti klíčových terapeutických oblastech: HIV a infekční choroby, imunologie a zánětlivá onemocnění, nemoci dýchacího ústrojí, vakcíny a vzácné choroby.

 

Věříme, že až 80 % z představených sloučenin má potenciál být takzvaných first-in-class, tedy velmi inovativních se zcela novým mechanismem fungování. Jedná se o přípravky, které by mohly významně zlepšit léčbu řady onemocnění,“ říká PharmDr. Monika Horníková, generální ředitelka GSK.

 

Při svém výzkumu a vývoji se společnost GSK zaměřila především na zacílení imunitních mechanismů, které zásadně mění tempo vývoje nemoci i šance na vyléčení. Dalším benefitem je zjednodušení léčby i za pomoci léčiv s dlouhodobým účinkem a využívání nejmodernějších technologií. Ty umožňují vyvinout nové léčebné přístupy a pomáhají lépe pochopit povahu různých nemocí za současného zlepšení kontroly jejich projevů.

Mezi nejvýznamnější objevy prezentované na setkání patřily:

  • objev převratných molekul důležitých pro přenos dědičné informace a léčbu rakoviny,
  • přípravky nové generace určené k boji proti respiračním onemocněním, pokročilejší než je dnešní léčba pomocí inhalátorů,
  • nové protilátky pro zánětlivá onemocnění včetně revmatoidní artritidy, autoimunitních onemocnění a osteoporózy,
  • přípravky umožňující účinnější léčbu HIV a dlouhodobou kontrolu jeho projevů,
  • přípravky schopné vyléčit nebo dlouhodobě „vypnout“ projevy žloutenek B a C,
  • několik buněčných a genových terapií proti vzácným nemocem.

Zdroj: GSK

Přejeme Vám pevné zdraví!

 

Společnost KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o

 

 

Napište nám

 

Partnerské weby