Inhalace léčí, ale zapomeňte na ručníky a hrnce s vroucí vodou

16.06.2016

Vdechování vodních par je účinným prostředkem, jak uvolnit ucpaný noc, mírnit dýchací obtíže či podpořit léčbu respiračních onemocnění. Proč si však pořídit inhalátor a nespoléhat se na horký hrnec?
Inhalace léčí, ale zapomeňte na ručníky a hrnce s vroucí vodou

Inhalátory nevytvářejí jen obyčejnou mlhu

Přístroje s inhalačními maskami jsou naprosto bezpečné pro všechny členy vaší rodiny, včetně dětí, pro které jsou určeny speciální dětské inhalátory. Nemůžete se opařit a do očí vám nevniká pára, která by je mohla podráždit. Kvalitní zdravotnické přístroje zaručují přesnou teplotu vdechované mlhoviny a dokonce i velikost jednotlivých aerosolových částic. Čím jsou kapičky mlhoviny menší, tím hlouběji se v dýchacích cestách dostanou. Největší částice působí na horní cesty dýchací, nejdrobnější pak pronikají až do plicních sklípků. Inhalátory lze s úspěchem využít i pro přesné dávkování léků.

Teplá či studená inhalace?

Velikost aerosolových částic je podstatná pro studenou inhalaci, tj. vdechování vodního roztoku o teplotě 22 až 26 °C. Profesionální nebulizátory pro studenou inhalaci pomáhají při zánětech horních cest dýchacích, léčbě průdušek, bronchitidě i hlubokém zápalu plic. „Studená varianta“ se používá i pro preventivní ochrannou inhalaci při astmatu. Nejen astmatici si mohou pro domácí použití vybrat ze široké nabídky kompresorových inhalátorů a inhalátorů pracujících na bázi ultrazvuku.

 

Ultrazvukové inhalátory vynikají bezhlučným, naprosto tichým chodem a zároveň vysokou a rychlou účinností. Pořídit si lze i kapesní inhalátor na cesty napájený tužkovými bateriemi, což ocení zejména rodiny s alergiky a astmatiky. Nebulizátory bývají vybavené dýchacími náústky pro intenzivní inhalaci a inhalačními maskami ve více velikostech – pro dospělé i děti.

 

Vdechování teplé páry o teplotě 38 až 42 °C prokrvuje sliznice a zvyšuje produkci sekretu. Teplá inhalace se proto využívá zejména při léčbě rýmy z nachlazení. Vysoký léčebný účinek má zejména pára obohacená o soli a minerály. Doporučit lze proto inhalátor Vincentky VAPINAL, který je vybaven dvojitou tepelnou ochranou a bezpečnostním ventilem při překročení požadovaného tlaku.

Pomocníkem při nachlazení je také nosní konvička!

Konvička Rhino Horn pomáhá při nachlazení. Vyzkoušejte ji, když máte rýmu a ucpaný nos, trpíte záněty nosních dutin nebo máte alergii.

 

Jak se konvička používá? Solný roztok nalejete pomocí konvičky Rhino Horn do jedné nosní dírky a druhou dírkou roztok samovolně vyteče ven. Tím dojde k vyčištění vnitřní části nosu a dutin. K proplachování nosu používejte vlažnou vodu obohacenou o kuchyňskou sůl (NaCl).

 

Odměrka, která je součástí balení, vám pomůže vytvořit správný fyziologický roztok na proplachování nosu.

 

Konvičku doporučujeme jako součást hygieny pro každý den a při léčbě akutních i chronických zánětech nosních dutin (včetně alergické sezónní i celoroční rýmy).

 

Konvička je vhodná pro děti od 5 let (i pro mladší, když jsou šikovné). V případě běžné hygieny stačí 1x výplach nosu denně, při akutních obtížích lze používat 2-4x za den.

Při výběru inhalátoru si nechte poradit

Je zřejmé, že při volbě správného nebulizátoru je vhodné obrátit se na odborníky. Na současném trhu je nabízeno velké množství inhalátorů v různé kvalitě. Ptejte se proto i po servisu a možnosti dokoupení náhradních dílů. Spolehnout se můžete na specializované firmy, které zdravotnickou techniku nejen prodávají, ale zároveň přímo dovážejí od největších světových výrobců.

 

Plzeňská společnost KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o. funguje na českém trhu již od roku 1998. Firma se specializuje na prodej profesionálních zdravotnických přístrojů a poskytuje svým zákazníkům kompletní záruční i pozáruční servis. Zboží lze jednoduše objednat i přes e-shop, popř. přímo vyzvednout v plzeňské pobočce firmy.

Přejeme vám pohodový den bez alergie!

Tým společnosti KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o.

Kontakty: Google+ nebo email: krasny@szo.cz

 

 

Napište nám

 

Partnerské weby