Existuje inhalátor na astma?

01.04.2015

Hledáte inhalátor na astma? Chcete vyhodnotit online, zda máte své astma při současné léčbě pod kontrolou?

V České republice je celkově asi 8 % astmatiků

Pro léčbu astmatu je velmi důležité zachytit nemoc včas. Většinou lidé své dýchací potíže nepřipisují rozvoji vážného onemocnění, aproto doporučujeme navštívit lékaře a využít měření zvané spirometrie, které slouží k odhalení astmatu. Spirometrie umí změřit například vitální kapacitu plic nebo průtokovou rychlost při usilovném výdechu a odhalit tak zúžení dýchacích cest. Dobrým pomocníkem v boji s astmatem může být také inhalátor pro astmatiky.

Průduškové astma

Alergická rýma může v některých případech přejít i v astma. Setkáváme se však také s astmatem nealergickým. Toto zánětlivé onemocnění způsobuje záchvatovité zúžení dýchacích cest, jejichž vlivem pak dochází k dechovým potížím. Astmatický záchvat může mít tak těžký průběh, že je nutno pacienta hospitalizovat.

Zjistěte si, zda vám nehrozí astma!

Každým rokem, v květnových dnech, při příležitosti Dne astmatu organizuje Česká iniciativa pro astma zájemcům z řad veřejnosti možnost vyzkoušet si spirometrické vyšetření. Při této příležitosti byla již opakovaně, většinou u starších lidí, zachycena těžká porucha funkce plic a doporučeno další sledování u odborného lékaře. Vyšetřovaní lidé obvykle přičítali své dechové obtíže vyššímu věku a byli velmi překvapeni, že se jedná o závažné onemocnění.

Oline test kontroly astmatu

Test si můžete vyzkoušet na stránce online test kontroly astmatu.

 

 

Přejeme Vám pevné zdraví!

 

Společnost KRÁSNÝ - zdravotnická technika s.r.o

 

 

Napište nám

 

Partnerské weby